Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Веселівська громада» (код ЄДРПОУ: 05387305) був реорганізований і увійшов до складу Чмирівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Чмирівської громади

РОЗПОРЯДЖЕННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ З ОСНОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Дата: 20.03.2020 09:11
Кількість переглядів: 497

ВЕСЕЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

СТАРОБІЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ  ЛУГАНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ З ОСНОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

 

 

Від 17 березня 2020 р.                       с. Веселе                                                     № 12

 

Про  додаткові організаційні заходи для запобігання поширенню

коронавірусу СOVID-19

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу СOVID -19» від 11 березня 2020 року №211, на підставі пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 630, беручи до уваги статтю 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Указ Президента України від 13 березня 2020 року №87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби СOVID -19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2», підпункт 2 пункту 13 Положення про функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21 листопада 2016 року № 1400, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 грудня 2016 року за № 1623/29752 та  беручи до уваги внесення змін до постанови КМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу СOVID -19», які затверджені постановою КМУ від 16 березня 2020 року  №м 215, а також Розпорядження голови Луганськоїобласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 204 від 17 березня 2020 року,протокол засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Старобільської РДА Луганської області від 17 березня 2020 року рекомендувати :

  1. Починаючи з 17 березня 2020 року тимчасово зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування на території Веселівської сільської ради, до скасування обмежувальних заходів:
      • усіх торгівельних закладів, крім продуктових, побутової хімії, аптек ;
      • закладів громадського харчування, барів, кафе (в режимі відвідування);
      • інших підприємств, закладів та установ незалежно від форми власності, які надають платні послуги населенню, не пов’язані з охороною здоров’я та життєзабезпеченням.
  2. Вказати суб’єктам підприємницької діяльності на можливість здійснювати роздрібну торгівлю продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, провадити банківську, страхову та телекомунікаційну діяльність, а також торговельну діяльність і діяльність з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.
  3. Керівникам підприємств, організацій, установ :

посилити протиепідемічний режим на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності з проведенням поточних дезінфекційних заходів та запровадження температурного скринінгу працівників.

  1. Суб’єктам підприємницької діяльності забезпечити :
      • персонал магазинів засобами індивідуального захисту (маски, рукавички тощо);
      • реалізацію товарів виключно з облаштованих місць (прилавків);
      • оптимізацію кількості покупців, що одночасно перебувають в закладах торгівлі, шляхом встановлення граничної чисельності споживачів в залежності від торговельних площ та наявного обслуговування персоналу з дотриманням безпечної відстані.
  2. Заборонити, до скасування обмежувальних заходів, проведеннямасових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних та інших)заходів, у якихбере участь понад10 осіб, крімзаходівнеобхідних для забезпеченняроботи органумісцевогосамоврядування.
  3. Начальнику Відділу ОКМС Веселівської сільської ради припинити проведення будь – яких розважальних заходів та відпрацювати дистанційний графік роботи;вирішити питання організації роботи адміністрації та персоналу закладів  освіти у вказаний  період з врахуванням вимог чинного законодавства та фінансових можливостей місцевого бюджету.
  4. Соціальним працівникам, які відвідують літніх людей і надають їм
    допомогу, рекомендувати людям похилого віку та особам, що входять в інші групи ризику утриматись від самостійного відвідування громадських місць, торгових закладів, аптек, поштових відділень, адмінбудівель. При потребі покупки будь-яких товарів або вирішення інших питань звертатись за допомогою до родичів, сусідів, працівників «Терцентру» та «Червоного Хреста».
  5. Наполегливо рекомендувати громадянам утриматись від проведення масових родинних заходів (дні народження, родини, хрещення, весілля, поминальні обіди).
  6. Керівникам апарату та структурних підрозділів Веселівської сільської ради скасувати до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян (за винятком виключних випадків). Утримуватись від проведення щотижневих нарад, засідань, семінарів, тощо. Рекомендувати громадянам у разі необхідності подавати письмові звернення.
  7. На період оголошеного карантину провести роботу з населенням щодо обмеження пересування між населеними пунктами, а також відвідувань громадських місць без крайньої потреби. Рекомендувати населенню максимально обмежити фізичні контакти. При їх необхідності утримувати дистанцію не менше 1,5 м. У місцях скупчення людей (магазини, автотранспорт, заклади медицини, поштові відділення), дотримуватись масочного режиму, користуватись дезінфікуючими засобами.
  8. Зобов’язати громадян при появі ознак ОРВІ (сухий кашель, підвищена температура, затруднене дихання) по телефону звернутись до сімейного лікаря і надалі діяти згідно його рекомендаціям.
  9. Вжити в межах компетенції відповідних заходів щодо припинення несанкціонованої торгівлі продовольчими товарами у невстановлених місцях на території Веселівської сільської ради.
  10. Рекомендувати Громадян, які нещодавно прибули із-за кордону, зобов’язати самоізолюватися у власних домівках на термін 3 тижні з дати прибуття. Про факт прибуття в населений пункт повідомити по телефону в сільську раду (0973729154 або 0958594520). Працівнику сільської ради, що отримав таку інформацію, взяти даних осіб на спеціальний облік та негайно повідомити про наявність таких осіб амбулаторію. По закінченню трьох тижнів самоізоляції , у разі відсутності у такої особи ознак коронавірусної інфекції, самоізоляцію можна припинити.
  11. Працівникам сільської ради та відвідувачам дотримуватись масочного режиму. В приміщеннях адмінбудівель дотримуватись посилених заходів санітарії.
  12. Контроль за організацією виконанням цього рішення залишаю за собою.

 

  1. Сільський голова                                                               Ольга ЛУГАНСЬКА

« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано